Bültmann & Gerriets
Handbook of Vegetables and Vegetable Processing
von Muhammad Siddiq, Mark A Uebersax
Verlag: Wiley
Gebundene Ausgabe
ISBN: 978-1-119-09892-8
Auflage: 2nd edition
Erschienen am 30.04.2018
Sprache: Englisch
Format: 241 mm [H] x 194 mm [B] x 53 mm [T]
Gewicht: 2283 Gramm
Umfang: 1104 Seiten

Preis: 413,50 €
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Biografische Anmerkung
Klappentext
Inhaltsverzeichnis

Muhammad Siddiq, PhD is Associate Professor in the Department of Food Science and Human Nutrition, Michigan State University, East Lansing, USA.

Mark A. Uebersax, PhD is Professor Emeritus in the Department of Food Science and Human Nutrition, Michigan State University, East Lansing, USA.



Die 2. Auflage des Handbook of Vegetables and Vegetable Processing ist ein in jeder Hinsicht umfassendes Referenzwerk der Gemüsetechnologie und richtet sich an Verarbeiter, Hersteller und Anwender in der Lebensmittelproduktion. Das Handbuch umfasst 42 Kapitel in zwei Bänden und beinhaltet Beiträge von Fachexperten aus aller Welt. Es bietet aktuelle Informationen, die den heutigen Wissensstand, moderne Verfahren und Methoden in der Wertekette von der Produktion bis zum Verbraucher widerspiegeln. Dieses einzigartige Werk behandelt auch Produktionstechnologie und Technologien, die nach der Ernte zum Einsatz kommen, innovative Verarbeitungstechniken, Verpackungsverfahren und Aspekte des Qualitätsmanagements.
Das Handbook of Vegetables and Vegetable Processing erläutert in der 2. Auflage die jüngsten Entwicklungen in den Bereichen Gemüsezüchtung und -produktion, Physiologie und Lagerung nach der Ernte, Verpackung und Verlängerung der Haltbarkeit sowie herkömmliche und neuartige Verarbeitungstechniken (Hochdruckverfahren, PEF, Membranseparation und Ohmsche Erhitzung). Ausführlich betrachtet werden ebenfalls die Verarbeitung, Verpackung und ernährungsphysiologische Qualität von Gemüsepflanzen. Weiter gefasst sind die Themen Gemüseproduktion, Prozesswissenschaft und Verarbeitungstechnik.



List of Contributors vii
Preface xi
1 Biology and Classification of Vegetables 1
Theodore J. K. Radovich
2 Biochemistry of Vegetables: Major Classes of Primary Metabolites (Carbohydrates, Amino Acids, Vitamins, Organic Acids, and Fatty Acids) 25
N. Hounsome, B. Hounsome, and M. G. Lobo
3 Biochemistry of Vegetables: Secondary Metabolites in Vegetables --Terpenoids, Phenolics, Alkaloids, and Sulfur?]Containing Compounds 47
M. G. Lobo, N. Hounsome, and B. Hounsome
4 Application of Genetic Engineering in Vegetable Crops 83
Jiwan S. Sidhu and Sudarshan Chellan
5 Good Agricultural Practices and Good Manufacturing Practices for Vegetable Production 109
Elizabeth A. Bihn and Stephen Reiners
6 Flavor and Sensory Characteristics of Vegetables 135
Peter K. C. Ong and Shao Quan Liu
7 Nutritional Profile of Vegetables and Its Significance in Human Health 157
Masood Sadiq Butt and M. Tauseef Sultan
8 Bioactive Phytochemicals in Vegetables 181
Fereidoon Shahidi, Anoma Chandrasekara, and Ying Zhong
9 Postharvest Physiology of Vegetables 223
David A. Brummell and Peter M. A. Toivonen
10 Postharvest Handling Systems and Storage of Vegetables 247
P. S. Raju, O. P. Chauhan, and A. S. Bawa
11 Fresh Vegetables and Vegetable Products Packaging 265
Melvin A. Pascall and Farihah Siddiq
12 Fresh?]Cut Vegetables 287
W. Krasaekoopt and Bhesh Bhandari
13 Minimal Processing and Novel Technologies Applied to Vegetables 317
Jasim Ahmed
14 Refrigeration and Freezing Preservation of Vegetables 341
Kasiviswanathan Muthukumarappan, Brijesh Tiwari, and Gabriela John Swamy
15 Principles of Vegetable Canning 365
Dharmendra K. Mishra and Nirmal K. Sinha
16 Drying of Vegetables: Principles and Dryer Design 381
Jasim Ahmed
17 Vegetable Fermentation and Pickling 407
Sami Ghnimi and Nejib Guizani
18 Processing of Vegetable Juices and Blends 429
S. C. Shen and James S. B. Wu
19 Processing and Computer Technology 451
Gokhan Bingol and Y. Onur Devres
20 Waste Management and Utilization in Vegetable Processing 473
Dalbir S. Sogi and Muhammad Siddiq
List of Contributors vii
Preface xi
21 Asparagus: Production, Quality, and Processing 493
Paramita Bhattacharjee and Rekha S. Singhal
22 Avocado Production, Processing, and Nutrition 509
Tasleem Zafar and Jiwan S. Sidhu
23 Broccoli and Cauliflower: Production, Quality, and Processing 535
Paramita Bhattacharjee and Rekha S. Singhal
24 Dry Beans Processing, Quality Evaluation, and Nutrition 559
Luke R. Howard, Brittany L. White, Mark A. Uebersax, and Muhammad Siddiq
25 Carrots Production, Processing, and Nutritional Quality 589
H. K. Sharma
26 Cassava Production, Processing and Nutrition 609
Jose Jackson and Linley Chiwona?]Karltun
27 Chili, Peppers, and Paprika 633
Lillian G. Po, Muhammad Siddiq, and Tayyab Shahzad
28 Garlic and Onion: Production, Biochemistry, and Processing 661
Wieslaw Wiczkowski
29 Green Leafy Vegetables: Spinach and Lettuce 683
Gurbuz Gunes and Esra Dogu?]Baykut
30 Edible Mushrooms: Production, Processing, and Quality 701
Muhammad Siddiq, Ramasamy Ravi, and Abdul Sami
31 Table Olives Production, Postharvest Processing, and Nutritional Qualities 727
Evangelos Evangelou, Kostas Kiritsakis, Nikos Sakellaropoulos, and Apostolos Kiritsakis
32 Olive Oil Processing, Categories, Nutritional Benefits, and Byproducts 745
Kostas Kiritsakis, Evangelos Evangelou, Nikos Sakellaropoulos, and Apostolos Kiritsakis
33 Peas, Sweet Corn, and Green Beans 761
Muhammad Siddiq and Melvin A. Pascall
34 Potato Production, Postharvest Quality, and Processed Products 785
Edgar Po, Nirmal K. Sinha, and Sadia Naeem
35 Sweetpotato Production, Processing, and Nutritional Quality 811
V. D. Truong, R. Y. Avula, K. V. Pecota, and G. C. Yencho
36 Tomato Production, Processing, and Nutrition 839
Ali Motamedzadegan and Hoda Shahiri Tabarestani
37 Selected Other Vegetables: Okra, Eggplant, Turnip, Asian Radish, Bitter Gourd, and Kohlrabi 863
Masood Sadiq Butt, M. Tauseef Sultan, and M. G. Lobo
38 Vegetable Parts, Herbs, and Essential Oils 889
Sri Yuliani, Bhesh Bhandari, and Fatima Sultana
39 Microbiology of Fresh and Processed Vegetables 915
Haley Smolinski and Elliot T. Ryser
40 Microbial Safety of Fresh and Processed Vegetables 941
Jaheon Koo
41 HACCP and HACCP?]Based Programs for Controlling Food Safety Hazards in the Vegetable Industry 969
Luke F. LaBorde
42 Halal and Kosher Regulations for Processing and Marketing of Vegetables 989
Ali Motamedzadegan, Saeedeh Ebdali, and Joe M. Regenstein
Index 1003


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