Bültmann & Gerriets
Dethroning the Deceitful Pork Chop
Rethinking African American Foodways from Slavery to Obama
von Jennifer Jensen Wallach
Verlag: University of Arkansas Press
Reihe: Food and Foodways
Taschenbuch
ISBN: 978-1-55728-679-6
Erschienen am 01.08.2015
Sprache: Englisch
Format: 226 mm [H] x 150 mm [B] x 23 mm [T]
Gewicht: 499 Gramm
Umfang: 295 Seiten

Preis: 31,00 €
keine Versandkosten (Inland)


Jetzt bestellen und voraussichtlich ab dem 29. November in der Buchhandlung abholen.

Der Versand innerhalb der Stadt erfolgt in Regel am gleichen Tag.
Der Versand nach außerhalb dauert mit Post/DHL meistens 1-2 Tage.

31,00 €
merken
zum E-Book (EPUB) 37,99 €
klimaneutral
Der Verlag produziert nach eigener Angabe noch nicht klimaneutral bzw. kompensiert die CO2-Emissionen aus der Produktion nicht. Daher übernehmen wir diese Kompensation durch finanzielle Förderung entsprechender Projekte. Mehr Details finden Sie in unserer Klimabilanz.
Klappentext
Biografische Anmerkung

The fifteen essays collected in Dethroning the Deceitful Pork Chop utilize a wide variety of methodological perspectives to explore African American food expressions from slavery to the present. The contributors demonstrate that throughout time black people have used food practices as a means of overtly resisting white oppression and more subtly as a way of asserting humanity and ingenuity.



Jennifer Jensen Wallach is an associate professor of history at the University of North Texas where she teaches African American history and United States food history. She is the author of How America Eats: A Social History of U.S. Food and Culture and the co-editor of American Appetites: A Documentary Reader.

Psyche Williams-Forson is the author of Taking Food Public: Redefining Foodways in a Changing World and Building Houses out of Chicken Legs: Black Women, Food, and Power.

Rebecca Sharpless is the author of Cooking in Other Women's Kitchens: Domestic Workers in the South, 1865-1960.


andere Formate
weitere Titel der Reihe