Bültmann & Gerriets
Liqueur
A Global History
von Lesley Jacobs Solmonson
Verlag: Reaktion Books
Reihe: Edible
Gebundene Ausgabe
ISBN: 978-1-78914-853-4
Erschienen am 02.08.2024
Sprache: Englisch
Format: 197 mm [H] x 120 mm [B] x 20 mm [T]
Gewicht: 399 Gramm
Umfang: 224 Seiten

Preis: 20,50 €
keine Versandkosten (Inland)


Jetzt bestellen und voraussichtlich ab dem 6. Oktober in der Buchhandlung abholen.

Der Versand innerhalb der Stadt erfolgt in Regel am gleichen Tag.
Der Versand nach außerhalb dauert mit Post/DHL meistens 1-2 Tage.

20,50 €
merken
klimaneutral
Der Verlag produziert nach eigener Angabe noch nicht klimaneutral bzw. kompensiert die CO2-Emissionen aus der Produktion nicht. Daher übernehmen wir diese Kompensation durch finanzielle Förderung entsprechender Projekte. Mehr Details finden Sie in unserer Klimabilanz.
Klappentext
Biografische Anmerkung

A guide to the cultural history of liqueurs from a celebrated spirits journalist.

The original recreational spirit, liqueurs traveled the Silk Road, awaited travelers at the Fountain of Youth, and traversed the globe from ancient times through the industrial revolution and beyond. In this thrilling exploration of liqueur's global history, Lesley Jacobs Solmonson describes how a bitter, medicinal elixir distilled by early alchemists developed into a sugar- and spice-fueled luxury for the rich before garnishing a variety of cocktails the world over. The book invites readers on a multi-faceted journey through culinary history, driven by humanity's ages-long desire for pleasure.



Lesley Jacobs Solmonson is a spirits and cocktail journalist and curatorial consultant at the Center for Culinary Culture in Los Angeles. Her two books--including Gin: A Global History, also published by Reaktion Books--were finalists at the Tales of the Cocktail Spirited Awards.


weitere Titel der Reihe