Bültmann & Gerriets
Nourishing the Nation
Food as National Identity in Catalonia
von Venetia Johannes
Verlag: Berghahn Books
Reihe: New Directions in Anthropology Nr. 44
E-Book / EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM


Speicherplatz: 11 MB
Hinweis: Nach dem Checkout (Kasse) wird direkt ein Link zum Download bereitgestellt. Der Link kann dann auf PC, Smartphone oder E-Book-Reader ausgeführt werden.
E-Books können per PayPal bezahlt werden. Wenn Sie E-Books per Rechnung bezahlen möchten, kontaktieren Sie uns bitte.

ISBN: 978-1-78920-438-4
Auflage: 1. Auflage
Erschienen am 04.11.2019
Sprache: Englisch
Umfang: 278 Seiten

Preis: 36,49 €

Inhaltsverzeichnis
Biografische Anmerkung

List of Illustrations
Acknowledgements
Note on Language and Translation
Maps of Spain and Catalonia

Introduction: Nourishing Catalan Nationalism

Chapter 1. Catalan Cookbooks: Creating Catalonia through Culinary Literature
Chapter 2. The Foundational Sauces and National Dishes
Chapter 3. Catalan Cuisine in Context
Chapter 4. The Gastronomic Calendar: Seasonality, Festivity and Territory
Chapter 5. Catalan National Days and their Foods

Conclusion: Cuisine as National Identity

Glossary
References
Index



Venetia Johannes is a post-doctoral research affiliate at the School of Anthropology and Museum Ethnography, University of Oxford. She was co-editor of The Emergence of National Food: The Dynamics of Food and Nationalism (Bloomsbury, 2019), and has published chapters and articles on Catalonia, food, nationalism, and heritage.


andere Formate