Bültmann & Gerriets
Food, Culture and Identity in the Neolithic and Early Bronze Age
von Mike Parker Pearson
Verlag: British Archaeological Reports Oxford Ltd
Reihe: BAR International Nr. 1117
Reihe: BAR International Series Nr. 1117
Hardcover
ISBN: 978-1-84171-495-0
Erschienen am 31.12.2003
Sprache: Englisch
Format: 297 mm [H] x 210 mm [B] x 10 mm [T]
Gewicht: 604 Gramm
Umfang: 152 Seiten

Preis: 78,80 €
keine Versandkosten (Inland)


Dieser Titel wird erst bei Bestellung gedruckt. Eintreffen bei uns daher ca. am 26. Oktober.

Der Versand innerhalb der Stadt erfolgt in Regel am gleichen Tag.
Der Versand nach außerhalb dauert mit Post/DHL meistens 1-2 Tage.

78,80 €
merken
klimaneutral
Der Verlag produziert nach eigener Angabe noch nicht klimaneutral bzw. kompensiert die CO2-Emissionen aus der Produktion nicht. Daher übernehmen wir diese Kompensation durch finanzielle Förderung entsprechender Projekte. Mehr Details finden Sie in unserer Klimabilanz.
Klappentext

In the last twenty years historians and social scientists have seen a veritable explosion of research into food and its consumption and social context. And yet archaeology has been slow to catch on. This is all the more surprising since the 'bread and butter' of archaeology are the residues of food preparation and consumption - animal bones, pottery and other containers, cooking places and other technologies of preparation, plant remains (micro and macro), landscapes and settlements, grave goods, etc.,etc. This volume of papers arises out of a conference held in Sheffield in 1999, organised jointly by The Prehistoric Society and the Sheffield University Archaeology Society, on 'Food, Identity and Culture in the Neolithic and Early Bronze Age'. The aim was to bring together the different archaeological interests - from archaeological science and humanities perspectives - in food as cultural artefact/ecofact, to examine the potential of the new and developing scientific techniques for reconstructing prehistoric food habits, and to foster an integrated approach to the archaeology of food regardless of different researchers' specialisms.


weitere Titel der Reihe